Salmiakkituomari vaihtuu! Sofi Oksasen tilalle Pekka Haavisto

Viime hetken muutos! Kirjailija Sofi Oksanen joutuu jättämään väliin Salmiakki Finlandia -tuomaroinnin tänä vuonna. Syynä on viisaudenhammasleikkaus, josta toipuminen on vienyt ennakoitua enemmän aikaa ja jatkuu yhä.

Pekka Haavisto saapuu pikavauhtia Sofi Oksasen tuuraajaksi Salmiakki Finlandia -tuomaristoon lauantaina 27. helmikuuta. Kuva: Jussi Hyttinen

Pekka Haavisto paikkaa Sofi Oksasen Salmiakki Finlandia -tuomaristossa lauantaina 27. helmikuuta. Kuva: Jussi Hyttinen

”Olen hirveän pahoillani, että tässä kävi näin onnettomasti, että olen estynyt palveluksesta”, Oksanen suree. ”Edellinen viisurisetti meni kuin leikkiä vain ja olin jo samana iltana keikkakunnossa, mutta nyt meni ihan toisin päin ja täällä yhä istuskellaan kylmäpussien kanssa. Olin alkuviikosta ihan varma, että parissa päivässä tästä selviää pahemmassakin keississä.”

”Ehkä voisin vielä lisätä, että suosittelen kaikille hammasleikkauksista toipuville tai huonohampaisille salmiakkiaddikteille ehdokkaista niin Salloksen kovia salmarikaramelleja kuin Fazerin tikkareita. Niitä on hyvä imeskellä eikä tartu hampaisiin, vaikka muuten olisi sosekuurilla. Parantaa myös potilaan mielialaa.”

Oksasen tuomaripaikkaajaksi on lupautunut äkkinopealla aikataululla Sofin ystävä, kansanedustaja Pekka Haavisto, joka on niin ikään salmiakin suuri ystävä. Hän toimii Salmiakkigaalassa lauantaina Mikko Kuustosen tuomariparina.

Haavistolle toimitettiin gaalan aattona perjantaina ehdokasmakeisnäytteet, joihin hän aikoo perehtyä  ripeästi. Pyysimme Haavistoa luonnehtimaan tunnetilaansa, kun hän saa syödäkseen oikein hyvää salmiakkia. ”Hyvänolon tunne leviää kitalaesta koko kroppaan”, hän kiteytti.

Salmiakkijauhon osto Helsingin Munkkivuoren apteekista on Haaviston lapsuusvuosien rakas salmiakkimuisto. ”Taisimme olla koukussa salmiakkijauhoon, jota myytiin apteekissa pienissä valkoisissa pusseissa. Myöhemmin sitä tuli myös R-kioskeihin läpinäkyviin muovisiin pusseihin, joissa oli pilli mukana”, hän muistelee.

Pekka Haavisto ja Mikko Kuustonen maistelevat seitsemää ehdokastuotetta yleisön edessä helsinkiläisravintola Dubrovnikin estradilla lauantai-iltana 27. helmikuuta.

Tuomarit tekevät voittajasta yhteispäätöksen, joka voi olla yksimielinen tahi kompromissi. Kandidaattinamit valinnut Salmiakkiyhdistyksen konklaavi ei osallistu lopulliseen päätökseen, vaan jännittää yleisön lailla tuomarien valintaa. Mikäli tuomarikaksikko ei pääse yhteisymmärrykseen, voittajaksi nimetään gaalan yleisöäänestyksen voittaja.

Tule mukaan Salmiakkigaalaan arvioimaan karkkiehdokkaita &  äänestämään omaa suosikkiasi.
Klikkaa itsesi FB-tapahtumasivulle tästä.
Lue Salmiakki Finlandia Award 2016 -kandidaattien esittelyt täältä!

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.