Osallistu salmiakkimaaotteluun 10.5. Lakritsifestivaalilla!

Lakritsifestivaalilla on paljon tarjontaa myös salmiakista tykkääville.

Festivaalipaikkaan Katajanokalle pääsee Helsingin keskustasta kävellen tai raitiovaunulla 4. Osoite on Pikku Satamakatu 3-5.

Suomen ensimmäisellä Lakritsifestivaalilla ensi lauantaina (10.5.) järjestetään Suomi-Ruotsi-salmiakkimaaottelu. Istunnon osallistujat pääsevät maistamaan, vertailemaan ja äänestämään, kumman maan herkut ovat parempia.

Mittelöä isännöi Salmiakkiyhdistyksen puheenjohtaja Jukka Annala, ken esitelmöi samassa yhteydessä salmiakin historiasta ja lajityypeistä. ”Valikoin esiteltäväksi ja maisteltavaksi joukon edustavia makeisia Pohjanlahden molemmin puolin. Skaala ulottuu täkäläisittäin harvinaisemmista herkuista aina pohjoismaisiin klassikoihin. Mukana on niin toffeita, jauheita, valumakeisia kuin kovia karamellejakin.”

 

Maaottelumaistajainen järjestetään lauantaina 10. toukokuuta kahdesti: kello 12.00 ja 15.00. Osallistuminen maksaa à 4 euroa/hlö. Lippuja on myynnissä festivaalin infotiskillä, ja sitovia etukäteisilmoittautumisia otetaan vastaan osoitteessa info@lakritsifestivaalit.com. Huom! Muistathan myös mainita, kumpaan istuntoon saavut. Paikkoja on rajoitetusti.

Salmiakkola (Desserter utan gränser). Salmiakki Finlandia -ehdokas 2013.

Maaottelussa Ruotsia edustaa mm. palkittu tukholmalaistoffee Salmiakkola. Kuva: Minna Hujanen

Itse festivaalille sisäänpääsymaksu on  10 euroa. Tapahtuma on lauantaina 10. toukokuuta klo 10-18 Wanhassa Satamassa Helsingin Katajanokalla, Pikku Satamakatu 3-5.

http://lakritsifestivaalit.com/

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalilta pystyt bongaamaan jännittäviä tuoteuutuuksia, harvinaislaatuisia karkkeja sekä tuttuja herkkuja saman katon alta yhden päivän aikana. Messuille saapuvat keskeiset makeisvalmistajat tuoreine tuotteineen.

Lakritsifestivaali on saanut alkunsa Ruotsissa, jossa se on järjestetty joka vuosi vuodesta 2009 alkaen. Tänä vuonna se ylti jälleen kävijäennätykseensä: kahden päivän aikana tapahtumaan saapui yhteensä liki 10 000 kävijää. Helsingin Lakritsifestivaali on nyt debyyttivuonnaan yksipäiväinen.

Salmiakkiyhdistyksen vuosittaisesta ravintolailtabileestä Salmiakkigaalasta Lakritsifestivaali eroaa siten, että festari on koko päivän messutapahtuma, jossa makeisyritykset myyvät ja esittelevät osastoilla omia tuotteitaan.

Festarin yhteydessä on mm. Mike Räsäsen maistajaisesitelmä ”Mitä lakritsi on?” sekä Lakritsitaide-työpaja, jossa lakuista voi valmistaa esimerkiksi koruja. Pääset tutustumaan myös lakritsin ja salmiakin käyttöön ruuanlaitossa, mikä on naapurissamme Ruotsissa tullut suosituksi viime vuosina.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.