Salmiakki Finlandia 2013 -ehdokkaat julkistettiin!

Salmiakki Finlandia 2013 -palkintoa tavoittelee kuusi makeisehdokasta. Osa on klassikkoja, osa harvinaisia Suomessa. Kandidaatit on numeroitu siinä järjestyksessä, missä tuomaristo tuotteet maistelee Salmiakkigaalassa 2.2.2013.

There are six Salmiakki Finlandia Award candidates this year. Some of them are classics and some are (yet) hard to find in Finland. The candidates are placed in the order in which the judges will taste them on stage at Salmiakkigaala, which will take place at Dubrovnik Bar in Helsinki 2.2.2013.

1) SALMIAKKOLA (Desserter utan gränser, Ruotsi)

Salmiakkola (Desserter utan gränser). Salmiakki Finlandia -ehdokas 2013.

Käsintehty tukholmalainen salmiakkitoffee, joka hivelee naatiskelijan nielua. Sen jälkeen kun kotimaisen Hopea Toffeen tuotanto lopetettiin, Suomessa on ollut karjuva pula maittavasta salmiakkitoffeesta. ”Hopsua” vahvempi uutuustoffee on äärimmäisen harvinainen maassamme, mutta toivomme jälleenmyyjien määrän kasvavan. Pienvalmistajan tuotenimen sana kola tarkoittaa suomeksi toffeeta.

http://desserterutangranser.blogspot.fi/p/salmiakkola.html

Jälleenmyyjä Helsingissä: http://www.sweetheart.fi/

 

2) SALMIX (Leaf)

Salmix (Leaf). Salmiakki Finlandia -ehdokas 2013.

Sokerilanttien irtokarkkiklassikko. Ohkaisen laakion sokrupinta sulaa introna suussa, ja pian hammastarha ahertaa intensiivisesti tenhoisan tummaa salmiakkia. Irtokarkkilaarien lisäksi salmixeja voi löytää Malacon TV Mix Original -pussukasta. Tuote tunnettiin ammoin myös nimellä Kapteeni Salmix. Jollemme vallan väärin muista, Salmix on Leafiin sulautuneen oululaisyhtiö Merijalin makeinen alun perin.

http://www.karkkikatu.fi/tuote?id=0123761

 

3) PREMIUM LIQUORICE SUPER SALTY (Lakritsfabriken i Ramlösa, Ruotsi)

Super Salty (Lakritsfabriken i Ramlösa). Salmiakki Finlandia -ehdokas 2013.

Herkullinen salmiakkilaku-uutuus Ruotsista. Salmaripalojen jännittävä tekstuuri juontuu siitä, että taikinassa on käytetty riisijauhoa vehnäjauhon asemesta. Tuote on gluteeniton. Ekstraplussaa valmistajayhtiö saa tyylikkäistä pakkauksista, rasiakokoisesta isompiin. Tuotetta saa  toistaiseksi vain harvoista kaupoista Suomessa. Tehdas tekee Super Saltyn lisäksi miedompaa salmiakkiversiota Saltya.

http://www.lakritsfabriken.se/produkter/lakrits-13063709

 

4) FAZERIN SALMIAKKI (Fazer)

Fazerin Salmiakki. Salmiakki Finlandia -ehdokas 2013.

Luotettava klassikkomakeinen, jota ei tarvinne edes esitellä. Suomalaisen salmiakkihistorian kestosuosikin ikonista asemaa kuvaa sekin, että rasian vinoneliödekoraatio on vuosikaudet koristanut Salmiakkigaalan talonbändin Jahnukaisten bassorummun etukalvoa. Makeinen sai nykymuotonsa jo 1950-luvulla ja pakkauksen vinoneliöilme 1960-luvulla, mikä on vaihtuvien trendien karkkimarkkinoilla uskomaton saavutus.

http://www.fazer.fi/Brandit/Fazer-Salmiakki/

 

5) SALTSKALLAR (Bubs, Ruotsi)

Saltskallar (Bubs). Salmiakki Finlandia -ehdokas 2013.

Täyteläinen pääkallokarkki, joka säilyttää vahvan makunsa suolasokeripinnoitteesta ruokaisaan jälkimakuun asti. Bubs on painattanut nimensä suolakallon otsaan, jotta asiakas erottaa sen kilpailevista tuotteista. Valmistus alkoi vuonna 2000, mistä lähtien tuotetta on saanut Suomestakin. Irtokarkkina perinteisesti nautittu Saltskallar löytyy joistakin kaupoista passelin kokoisena 80 g:n pussikarkkina.

http://www.bubs.se/pasar/saltskallar-80g

 

6) FISHERMAN’S FRIEND SALMIAKKI (Lofthouse’s)

Fisherman's Friend Salmiakki (Lofthouse's). Salmiakki Finlandia -ehdokas 2013.

Ääriväkevän kurkkupastillin salmiakilla maustettu variantti. Näitä ei kovin montaa tarvitse suuhun huitaista, kun köhän oireet jo miedontuvat. Brittiapteekkarin originaalia Kalamiehen kamua on saanut salmiakkiversiona vuodesta 2000. Fisu ei todellakaan ole televisioehtoon napostelumässy, mutta ansaitsee salmiakkikartalla paikkansa oman lajityyppinsä laadukkaana edustajana. Sokeriton.

http://www.fishermansfriend.fi/maut_listaus.html

 

Ehdokkaat  on valinnut Salmiakkiyhdistyksen hallitus eli konklaavi. Sääntöjen mukaan kandidaatit voivat olla uutuuksia tai klassikoita, suomalaisia tai ulkomaisia, kovia tai pehmeitä, mietoja tai vahvoja. Lopullisen valinnan tekee tuomariduo, rockmuusikko Jouni Hynynen ja näyttelijä Elina Knihtilä, Salmiakkigaalassa helsinkiläisravintola Dubrovnikissa 2.2.2013.

These are the six Salmiakki Finlandia Award nominees elected by the Finnish Salty Liquorice Association’s jury. According to the rules, the award candidates can be newcomers or classics, hard-boiled or soft, strong or mild, Finnish or non-Finnish.  The final election will take place 2.2.2013 in Salmiakki Gala in Dubrovnik Bar, Helsinki, when two Finnish celebrities, rock musician Jouni Hynynen and actress Elina Knihtilä decide which of candidates is the best.

Lisäinfoa gaalasta: http://salmiakki.fi/?p=340

FB-tapahtumasivu (jos linkki ei toimi, kopipeistaa osoite):

http://fi-fi.facebook.com/events/530293053656003/?ref=22&suggestsessionid=01357295720

 

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

1 Response to Salmiakki Finlandia 2013 -ehdokkaat julkistettiin!

  1. Päivitysilmoitus: michael kors canada

Kommentointi on suljettu.