Salmiakkitoffee valittiin festarin parhaaksi

Ruotsalainen salmiakkitoffee Salmiakkola valittiin viikonloppuna vietetyn Helsingin Lakritsi- ja salmiakkifestivaalin parhaaksi salmiakiksi. Modernin ajan konkarituotteen, maukkaan toffeepötkön valmistaja on Desserter utan gränser, ja sitä myy Suomessa ainakin Saltyheart, jonka omistaja Marianne Isotalus kävi pokkaamassa palkinnon.

Palkittu Salmiakkola. Foto: Desserter utan gränser

https://saltyheart.fi/product/25/salmiakkola

Salmiakkolaa on valmistettu vuodesta 2010. Se on palkittu Ruotsin suosikkilakritsituotteena vuosina 2013, 2014 ja 2015.  30-grammainen omalla reseptillä valmistettu pötkö on pohjimmiltaan klassinen kermatoffee, johon on lisätty lakritsipulveria ja salmiakkia. Se on käsintehty tuote alusta loppuun valmistuksesta paketointiin. 

Palkintokirja. Foto: Salmiakki.fi

Lakritsi- ja salmiakkifestivaalin järjestäjä Tuija Räsänen pyysi Suomen Salmiakkiyhdistyksen jäsenistöä ja konklaavilaisia mukaan festarille parhaan salmiakin etsintään. Nimettyjä makeiskandidaatteja ei etukäteen ollut, kukin teki oman valintansa maisteltujen ja ostamiensa karkkien joukosta, joten äänten hajontaa oli paljon. 
Huomiota saivat (ei suosituimmuusjärjestyksessä) esimerkiksi Halvan Suklaalakukuula-salmiakki, Hauptin Chokade Svenskjävlar, Porvoon Lakritsin Chilisalmiakki, Lakritsfabrikenin Salta Riksdaler, Namituvan salmiakit, luumäkeläisen Micaron vadelmasalmiakki Karjala-karkki, Micaron Salmiakkivaahtokarkki, islantilainen Järkkysuolainen salmiakki, Van Slootenin mukulakivisalmiakki Cobblestones, salmiakkipiknikraati 2022:n ihastuttanut Salmiakbomben ja monet muut uutuudet ja vanhat tutut.

”Shokeerattuja ruottinpirulaisia”, Chokade Svenskjävlar on tukholmalaisen Haupt Lakritsin suosikkituotteita. Foto: Salmiakki.fi

Salta Riksdaler, ”suolaiset riikintaalerit”, on Lakritsfabriken i Ramlösan laadukas tuote, pinnan alta uskomattoman pehmeäksi paljastuva mieto salmiakkikolikko. Foto: Salmiakki.fi

Suomen perinteikkäimpiin salmiakinvalmistajiin lukeutuva Haganol on saanut jälleen tuotantonsa käyntiin. Hienoa! Mukaan festareilta tarttui makeisten lisäksi salmiakkitehtaan tyylikäs kangaskassi. Foto: Salmiakki.fi

Ilmajokelaisen Namituvan ideamylly on tuottanut nyt maailmalle hämmästyttävän määrän erilaisin mauin sävytettyjä salmiakkitikkareita, joista on koottu myös salmiakkijoulukalenteri. Maista ja hämmästy! Foto: Salmiakki.fi

Tämä pussi tuli täyteen tikkareita, joissa salmiakin oheissävyinä mm. mojito, raparperi, kahvi, pipari… Foto: Salmiakki.fi

Yksi festivaalin kiinnostava ohjelmanumero oli Viini- ja lakutasting. Foto: Salmiakki.fi

Salmiakkimakeisten etevä tuotekehittäjä, Haupt-yhtiön Rasmus Ragnarsson oli festarin päätöspäivänä tyytyväinen mies: tuotteet kävivät hyvin kaupaksi, asiakkaita piisasi jonoksi asti. Foto: Salmiakki.fi

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.