Namituvan syksyn uutuustuote, salmiakkitoffeekaramelli Salty Bombs voitti Salmiakki Finlandia -palkinnon lauantai-iltana Salmiakkigaalassa Helsingissä. Voittajan valitsi kuuden ehdokaskarkin joukosta Bella Table eli ruokatrendejä luotaava podcast-kaksikko Kia Arpia ja Petra Wettenranta. Salty Bombsista tuli gaalaillan tuplavoittaja, sillä se oli myös yleisöäänestyksen ykkönen.
Palkinnon vastaanotti Namituvan yrittäjä Lotta Laine. Tämä oli ilmajokelaiselle yhtiölle jo peräti kolmas Salmiakki Finlandia -palkinto kautta aikain.
Namitupa sai kotiinviemiseksi palkintopystin, jonka on suunnitellut ja valmistanut muotoilja Teppo Lakaniemi. Salmiakin merkeissä juhlittiin ravintola Dubrovnikissa Helsingin Konepajan alueella lauantaina 25. lokakuuta.


Namituvassa idea Salty Bombsiin syntyi halusta yhdistää yhteen karamelliin kaksi vastustamatonta makumaailmaa: pehmeänmakea toffee ja intensiivisen suolainen salmiakki, kertoi yrityksen pomo Lotta Laine ennen Salmiakkigaalaa.
Eteläpohjalainen valmistajayhtiö on hyödyntänyt Salmiakkiyhdistyksen piknikraatia testivaiheessa olevien makeistensa koekenttänä. Tämä tuote saapui viime kesän piknikille Suomenlinnaan osin erimakuisena ja tyystin erinäköisenä. Salmiakkifanit kirjasivat yritykselle seikkaperäiset arvionsa, joita Namituvan tuotelaboratoriossa luettiin tarkasti. Yhtiön mukaan Salmiakkipiknikiltä tapaa siunautua suorapuheisia kommentteja, joista on aidosti apua tuotekehityksessä. Lopputulos on maukkaan viekoitteleva!
Lotta Laine kertoo Namituvan halunneen pitää Salty Bombs -nautinnon myös kaikille sallittuna: nami on gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja glykyrritsiinitön.


Suomen Salmiakkiyhdistyksen järjestämä Salmiakkigaala järjestettiin nyt 22:nnen kerran.
Salmiakkimakeisten kuluttajien etujärjestö perustettiin vuonna 1997, josta lähtien se on palkinnut parhaat salmiakit..
Yhteisö järjestää makeistapahtumia Salmiakkipiknik ja Salmiakkigaala, jossa kauden parhaan makeisen valmistajalle jaetaan Salmiakki Finlandia -palkinto. Yhdistyksen hallitus eli konklaavi valitsee ehdokasmakeiset ja kutsuu ulkopuolisen tuomariston tekemään lopullisen valinnan Salmiakkigaalassa. Tänä vuonna palkintojuryna toimi ruokatrendejä luotaava podcast-kaksikko Bella Table.