Namituvan syksyn uutuustuote, salmiakkitoffeekaramelli Salty Bombs voitti Salmiakki Finlandia -palkinnon lauantai-iltana Salmiakkigaalassa Helsingissä. Voittajan valitsi kuuden ehdokaskarkin joukosta Bella Table eli ruokatrendejä luotaava podcast-kaksikko Kia Arpia ja Petra Wettenranta. Salty Bombsista tuli gaalaillan tuplavoittaja, sillä se oli myös yleisöäänestyksen ykkönen.
”Namituvan Salty Bombs hurmasi meidät tasapainoisella ja monivivahteisella makukokonaisuudellaan, jossa pehmeän voinen toffee ja suolainen salmiakki yhdistyvät hienovaraisesti toisiaan täydentäen. Makean ja suolaisen täydellinen harmonia tekee tuotteesta vastustamattoman herkullisen. Erityisen ilahduttavaa on, että tuote on glykyrritsiinitön, koska uskomme, että salmiakki kuuluu kaikille”, linjasi Bella Table perustelunsa valinnalleen.
Palkinnon vastaanotti Namituvan yrittäjä Lotta Laine. Tämä oli yhtiölle jo peräti kolmas Salmiakki Finlandia -palkinto kautta aikain.
Työn ja ilon täyteisen Lakritsifestivaali-/Salmiakkigaala-viikonlopun jälkeisenä maanantaina Laine on syystäkin erittäin riemukkaissa fiiliksissä Ilmajoella. Hän viestittää viime päivien olleen ”paras viikonloppu ikinä!”
”Tässä oikein kihisee ja kipinöi sellaista salmiakkienergiaa, varmaan vielä pitkän aikaa!”
Salmiakkigaalaa juhlittiin ravintola Dubrovnikissa Helsingin Konepajan alueella lauantai-iltana 25. lokakuuta.


Namituvassa idea Salty Bombsiin syntyi halusta yhdistää yhteen karamelliin kaksi vastustamatonta makumaailmaa: pehmeänmakea toffee ja intensiivisen suolainen salmiakki.
Eteläpohjalainen valmistajayhtiö on hyödyntänyt Salmiakkiyhdistyksen piknikraatia testivaiheessa olevien makeistensa koekenttänä. Tämä tuote saapui viime kesän piknikille Suomenlinnaan osin erimakuisena ja tyystin erinäköisenä. Salmiakkifanit kirjasivat yritykselle seikkaperäiset arvionsa, joita Namituvan tuotelaboratoriossa luettiin tarkasti. Yhtiön mukaan Salmiakkipiknikiltä tapaa siunautua suorapuheisia kommentteja, joista on aidosti apua tuotekehityksessä. Lopputulos on maukkaan viekoitteleva!
Lotta Laine kertoo makeisyhtiön halunneen pitää Salty Bombs -nautinnon myös kaikille sallittuna: nami on gluteeniton, maidoton, vegaaninen ja glykyrritsiinitön.
Namitupa sai palkintopystin, jonka on suunnitellut ja valmistanut muotoilja Teppo Lakaniemi.


Suomen Salmiakkiyhdistyksen järjestämä Salmiakkigaala pidettiin nyt 22:nnen kerran.
Salmiakkimakeisten kuluttajien etujärjestö perustettiin vuonna 1997, mistä lähtien se on palkinnut parhaat salmiakit..
Yhteisö järjestää makeistapahtumia Salmiakkipiknik ja Salmiakkigaala, jossa kauden parhaan makeisen valmistajalle jaetaan Salmiakki Finlandia -palkinto. Yhdistyksen hallitus eli konklaavi valitsee ehdokasmakeiset ja kutsuu ulkopuolisen tuomariston tekemään lopullisen valinnan Salmiakkigaalassa. Tänä vuonna palkintojuryna toimi ruokatrendejä luotaava podcast-kaksikko Bella Table.
Salmiakkiyhdistys kiittää tämänvuotisen gaalan näytemakeisista ja arvontapalkinnoista yhtiöitä Fazer, Finnsweet, Gammelstads, Halva, Haribo, Haupt, Lakumesta, Lejos, Namitupa, True Co., Van Slooten, Willa M.
——
Juttua päivitetty viimeksi 2.11.: tuomarien perustelut jutun alkupuolelle.