Salmiakkigaala 2.2. – Finlandia-tuomareina Hynynen ja Knihtilä

Vuoden parhaan salmiakkimakeisen valitsevat tänä vuonna rockyhtye Kotiteollisuuden keulahahmo Jouni Hynynen ja näyttelijä Elina Knihtilä. Salmiakki Finlandia 2013 -tuomariduo nimeää parhaan kuudesta ehdokaskarkista, jotka esivalitsee Suomen Salmiakkiyhdistyksen hallitus eli konklaavi.

Salmiakkigaalan (2.2.2013) interiööriä koristaa tänäkin vuonna juhlava karkkipitopöytä. Foto viime vuodelta. Valokuva: Leena Salmio

Valinta tapahtuu lauantaina 2. helmikuuta Salmiakkigaalassa helsinkiläisravintola Dubrovnikissa. Kyseessä on jo viidestoista gaala, jonka järjestää Suomen Salmiakkiyhdistys, maamme kansallismakeiselle omistautunut kuluttajajärjestö.

Salmiakki Finlandia -ehdokkaat julkistetaan lähitulevaisuudessa. Kandidaatit voivat olla kovia tai pehmeitä, mietoja tai väkeviä, klassikkoja tai uutuuksia, suomalaisia tai ulkomaisia. Vuosi sitten palkinnon nappasi Namitupa-yhtiön salmiakkijauhe Pöyröö Puluveri.

Gaalan talonbändinä musisoi tuttuun tapaan jatsyhtye Jahnukaiset ja tiskijukkana DJ Merirosmo. Ovet avautuvat klo 20. Ikäraja 18 vee. Gaalan sisäänpääsy maksaa yhdistyksen ei-jäsenille 10 euroa, tai vaihtoehtoisesti vuosijäsenyys 12 euroa, joka oikeuttaa pääsyyn myös kesän Salmiakpiknikille.

Tapahtumaan voivat osallistua niin yhdistyksen jäsenet kuin ei-jäsenetkin. Aiemmista vuosista poiketen gaalaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen sähköpostitse. Mutta jos olet Facebookissa, klikkaa mukaantulosi siellä, niin tiedämme osapuilleen makeistarpeen määrän:

http://fi-fi.facebook.com/events/530293053656003/?ref=22&suggestsessionid=01357396091

”Pussini sävy oli musta”

Salmiakki Finlandia -tuomari Elina Knihtilä kertoo suhteensa salmiakkiin juontuvan kauaksi lapsuuteen. ”Salmiakki herättää minussa intohimoisia, isänmaallisia ja nostalgisia tunteita. Kotikylässä ei ollut kauppaa eikä kioskia, mutta postissa myytiin apteekinsalmiakkia, jonka maku ei unohdu. Jos fillaroitiin irtokarkkien hakuun lähimmälle kioskille viiden kilometrin päähän, minun pussini sävy oli musta”, Knihtilä valottaa Salmiakki.fi:lle.

Salmiakki Finlandia -tuomari, näyttelijä Elina Knihtilä. Kuvalähde: Wikipedia

Hän pohtii, onko makuaisti muuttunut iän myötä vai ovatko salmiakit muuttuneet, koska monia lapsuuden salmiakkimakuja kaipaa edelleen. ”Toisaalta merkkari meinasi viedä hengenkin minulta juuttuessaan kurkkuun automatkalla. ”

Knihtilä on Jussi-palkittu näyttelijä, joka tunnetaan rooleistaan teatterissa, elokuvissa (Tie pohjoiseen, Matti, Putoavia enkeleitä, Hyvä poika) sekä televisiossa (Putous, Läpiveto, Ranuan kummit, Ihmebantu).

”Mie olen addikti”

Salmiakki Finlandia -tuomari Jouni Hynynen määrittelee Salmiakki.fi:lle karkkisuhteensa ytimekkäästi: ”Mie olen salmiakkiaddikti”. Hynynen valaisi taannoin The Voicen haastattelussa olleensa salmiakkikoukussa koko ikänsä.

Hynysen bändi Kotiteollisuus on levyttänyt version Suomen kuuluisimmasta salmiakkibiisistä, Tavaramarkkinoiden hymnistä Kevät, jossa kuljetaan Hakaniemen rantaa(n). Rouhea tulkinta julkaistiin vuonna 2008, ks. Youtube-linkki.

Salmiakki Finlandia -tuomari, muusikko Jouni Hynynen. Kuvalähde: Wikipedia

http://www.youtube.com/watch?v=IkKYn6lOxwQ

http://www.voice.fi/viihde/laihtunut-jouni-hynynen-avautuu-karkkiaddiktiostaan/2/2346

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.