Jury Finlandia-valinnasta: Taisimme aiheuttaa pienen skandaalin

The jury duo Anu Sinisalo and Tommi Korpela didn't have to compromise: they shared each other's view of the winner. Photo: Leena Salmio

The jury duo Anu Sinisalo and Tommi Korpela didn’t have to compromise: they shared each other’s view of the winner. Photo: Leena Salmio

Salmiakkituomarit Anu Sinisalo ja Tommi Korpela valitsivat lauantai-iltana miedon tanskalaisen pussikarkin Killerbon Softin vuoden parhaaksi salmiakkimakeiseksi. Killerbonin valmistajayhtiö on Toms ja maahantuoja Alfmix.

Salmiakki judges Anu Sinisalo and Tommi Korpela chose the mild Danish product Killerbon Soft as the best salty liquorice candy of 2015. The majority of audience was surprised of the decision. They voted for Icelandic salty liquorice chocolate Sterkar Djúpur.

Gaalayleisö piti voittajavalintaa yllättävänä, mikä vastavuoroisesti löi tuomarit ällikällä. ”Me aiheutettiin täällä ilmeisesti pienimuotoinen skandaali tai jonkinlainen hämmennys, mikä oli hauska yllätys”, naurahti Tommi Korpela tuoreeltaan Salmiakkigaalan takahuoneessa palkinnonjulkistuksesta palattuaan.

Salmiakki Finlandia Award winner Killerbon Soft spotlighted at the Salmiakkigaala buffet. Photo: Leena Salmio

Salmiakki Finlandia Award winner Killerbon Soft spotlighted at the Salmiakkigaala buffet. Photo: Leena Salmio

Jury kiittelee voittajan herkullista makua ja kekseliästä rakennetta. Pinnan lakritsinen mattajauhe johdattaa nautiskelijan kevyesti rapsahtavan kuoren kautta pehmeään, mietoon salmiakkitäytteeseen.

”Pidän pehmeästä tekstuurista. Kun makeista puree, se aukeaa kokonaisuudeksi, joka on täydellinen”, luonnehti Anu Sinisalo backstagella gaalaestradilta tultuaan.

Korpelan mukaan Killerbon nousi lopulta selkeäksi ykköseksi. ”Siinä on kolme makua sisäkkäin, ja rakenne on ihan täydellinen. Vertasin pinnalla olevaa pulveria tryffeliin – se on ihan jumalainen.” Korpelan mielestä myös sisälmyksessä oli potkua riittävästi.

Yleisöäänestyksen voitti puolestaan ylivoimaisesti islantilainen salmiakkisuklaa Sterkar Djúpur. ”Issikka” sai noin kolmanneksen annetuista äänistä Dubrovnik-baarissa Helsingissä.

Voit katsoa Youtubesta juryn ennakkotunnelmia ja näkemyksiä kuudesta ehdokaskarkista.

Salmiakki Finlandia 2015 winner Killerbon Soft was originally released in Holland 2013, and after that in Denmark and Sweden. And finally in Finland in January  this year. Photo: Veikko Niemi

Salmiakki Finlandia 2015 winner Killerbon Soft was originally released in Holland 2013, and after that in Denmark and Sweden. And finally in Finland in January this year. Photo: Veikko Niemi

Salmiakkiyhdistyksen konklaavin ehdokasperusteluissa tuotetta luonnehdittiin ennen gaalaa näin: ”Killerbon-pussikarkki on kehitelty suositun Noitapillin pohjalta. Liitulakumaisen rapsahtavaksi kehitellyn lakritsijauhekuoren alta löytyy pehmeä täyte, joka on ammoniumkloridillisesti hyvinkin maltillista mutta maittavaa. Makeispussin kuvassa pasteeraa irokeesihaisunäätä, jonka suu liekehtii, mikä ei vastaa sisältöä lainkaan. Killerbonin miellyttävä maku voi kuitenkin aiheuttaa lievän himarin, ja jälkifiilarista tulee aavistuksen salmiakkisempi, kun popsii useamman makeisen putkeen. Jyrkän linjan salmiakistit syönevät tätä mietoa herkkua salaa.”

Before the gala, The Finnish Salty Liquorice Association described Killerbon like this:  ”The Killerbon is developed on the basis of the Nordic delicacy Heksehyl. The surface has a slight Skolekridt crisp feel, yet the taste is fine liquorice powder. Underneath there’s a soft filling, which is ammonium chloridically very moderate but tasty in general. Semi-obsessive moods can occur. In the bag cover, there’s a mohawk skunk with its mouth in flames, which does not reflect the bag content at all. Despite the mildness, hardline salmiakki enthusiasts may secretly enjoy Killerbon’s tastiness.”

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.