Salmiakki Finlandia 2016 -nominaatit! Seven nominees this year!

Salmiakki Finlandia 2016 -ehdokkaat ryhmäpotretissa. Kuva: Finska Salmiakföreningen

Salmiakki Finlandia 2016 -ehdokkaat ryhmäpotretissa. Kuva: Finska Salmiakföreningen

Salmiakki Finlandia 2016 nominees are here! There are seven of them, not six…it was hard to decide. No chocolate hybrids this year. Enjoy!
Salmiakki Finlandia -nominaatteja on tällä kertaa kokonaista seitsemän kuuden sijaan. Oli vaikea päättää. NAM!

THE NOMINEES (in tasting order)
1. Salmiak Tab’s (Haribo, DEN) 

2. Salmiakki Lollipop Mix (Fazer, FIN)
3. Voimakas Salmiakki (Halva, FIN)
4. Gott & Blandat Salt (Cloetta, SWE)
5. Super Salty Salmiakkola (Gammelstads, SWE)
6. Sallos Xtreme (Katjes, GER)
7. Lakkrís Djöflar (Freyja, ISL)

The Salmiakki Association’s Conclave has picked up these seven. 
The final choice will be made on Sat 27 Feb on stage at Salmiakkigaala in Helsinki. Our salmiakki judges this year, Finnish author Sofi Oksanen and songwriter, tv personality Mikko Kuustonen, are The Duo to decide. We the organisers do not know which candy will win the Award, until the judges announce it – and that makes the show more exciting. If the judges don’t agree with each other, the winner will be elected by gala audience’s votes!

Ilmoittaudu XVIII Salmiakkigaalaan. Join the event:
https://www.facebook.com/events/207312496289585/

Haribo_Tabs1. Salmiak Tab’s (Haribo, DEN)

Jauhepäällysteinen salmiakkineliö Tab’s kuuluu Haribon ABC-karkkiperheeseen. ”Tapsan” pintapulveri antaa mieluisan ensituntuman kielenpäälle, rakenne on sopivasti lohkeavaa sorttia ja salmiakkisuus on vakuuttavaa. Tab’seihin ei törmää alvariinsa Suomessa, mutta yhdistyksemme nuuskiva jaos löysi niitä Helsingin Asematunnelista. Tietokoneen näppäimiä ulkomuodoltaan mukailevan makeisen kehitti saksalaisyhtiö Haribon Tanskan-osasto. Tab’sia on saanut Tanskasta vuodesta 2010, ja viime syksynä ne rantautuivat Suomeen. 

A bag of powdered salmiakki squares is a part of Haribo’s ABC product family. Tab’s touch of powder gives it a charming intro, the structure bends nicely and the inner salmiak is convincing. The new combination kinda lifts up the traditional ABC. The sweets are supposed to look like keys of a computer’s keyboard. German company Haribo’s Danish unit has invented these guys. In Finland, you have to walk an extra mile to find Tab’s. The product was introduced in Denmark 2010 and last autumn they arrived here finally.

 

Salmiakkitikkarit
2. Salmiakki Lollipop Mix
(Fazer, FIN)

Tikkaritroikka, joka yhdistää Fasun traditionaaliset tuotemerkit. Perussalmiakki-, Super- ja Turkkari-tikkarit ovat kompaktiin kokoonsa nähden riittävän ydykkäitä vaivihkaiseenkin nautintaan. Kolmikosta Turkkarilla on sykähtävä jauhesydän, kuten pitääkin olla. Esimerkiksi elokuvateatteriolosuhteissa kroppa saa näistä tarvitsemansa tasaisen salmiakkiannostelun ponnisteluitta, eikä tarvitse hämärässä rapistella irtokarkkibägiä. Fazerin tikkumellitrio on osoitus onnistuneesta perinnemakeisten jalostuksesta.

This lollipop trio unites Fazer’s classic salty liquorice brands. The deep basic Salmiak, freshy Super and Tyrkisk Peber lollies are very compact but offer adequately strong effect. Of these three, the Tyrkisk Peber has the pepper powder heart pulse, just the way it is supposed to be. These lollipops are loyal companions for example in a movie theatre atmosphere: you’ll get a smooth dose of salty liquorice without the need to rustle a loose candy paper bag. This troika is a living proof of a succesful customization of trad brands.

 

Voimakas_Salmiakki3. Voimakas Salmiakki (Halva, FIN)

Halvan karkkien kutkuttavasta ominaismausta tykkääville uutuuskoostepussin valikoima on turvallinen. Maut muistuttavat tehtaan aiempia salmiakkeja, mutta yhteen pussukkaan on saatu somasti toisiaan täydentävä kombo, ja niistä yhdessä sukeutuu enemmän kuin osiensa summa. Kokoelmapussista löytyy kolmenlaisia valusalmiakkeja: sanotaanko vaikka röpelö, mönkeliäs ja tähtiknappi. Röpelö on salmiakkisin ja siksi ehkä suokkari. Laku- ja salmiakkituotteisiin panostavan Halvan symppis pussukka saapui markkinoille syksyllä 2015.

Halva’s Strong Salmiak bag is designed for domestic consumers in Finland. The three different figures remind a bit of Halva’s earlier salmiakki products, but the collection proves to be succesful: all three complete each other attractively. The bumpy berryish figure appear to be the strongest salty liquorice in the bag – and thus favorite for many consumers. Halva has a profile of producing black products, mainly sweet and salty liquorice. This particular bag was released last year.

Gott_Blandat4. Gott & Blandat Salt (Cloetta, SWE)

Salmiakkisekoitteiden luotettava veteraanibägi. Suolasokeripintaisia nameja löytyy peräti kuutta eri formua simpukasta kolmioon ja reikälakuun. Pussin kaivuu ja maistelu on jännittävää puuhaa, sillä makuvivahteet ulottuvat hunajasta mietoon jalapenoon. Kaikki sekstetin maut eivät välttämättä aina ole omia mielikkejä, mutta niistä voi jakaa iloa puolisolle/perheenjäsenille/kavereille. Salmiakkikoostis lanseerattiin alkujaan 1980-luvun lopussa, ja se tunnettiin 2000-luvun alkupuolella Suomessa Salmiakkia Makumaasta -nimellä. 

A salty liquorice mix bag classic of Swedish origin. You’ll find six different types of candy figures with salt and sugar on the surface: scallop shell, triangle, berry. It is exciting to go thru the variants, the taste nuances vary from salmiak and honey to mild jalapeno. Rarely all figures of the sextet appear to be one person’s favourites, but you can spread the delightness by sharing the bag with your spouse, family or friends. Gott & Blandat Salt was launched originally in the late 1980’s. Made in Slovakia these days.

 

Salmiakkola-15. Super Salty Salmiakkola (Gammelstads, SWE)

Ruotsin pienin makeistehdas (9 neliömetriä) tekee Pohjoismaiden tujuinta salmiakkitoffeeta. Elastisen toffeen voimakas maku kutittaa suuta ja saa nopsasti hyvälle tuulelle. Makeiset ovat käsintehtyjä ja käsin paperiin käärittyjä. ”Kaikki tuotteemme tehdään ensisijaisesti paikallisista raaka-aineista,” sanoo Ulrika Fjellborg Luulajan Gammelstadista. Super Saltya alettiin kehitellä, kun yrityksen asiakkaat haikailivat tosivahvan salmiakkitoffeen perään Tukholman Lakritsifestivaalilla 2014.

Sweden’s smallest candy factory (9 square meters) makes the strongest salty liquorice toffee in the Nordic. The elastic smoothness combined to powerful taste makes your mouth tickle of joy. The candies are handmade and hand-wrapped. ”All the confectionery is manufactured primarily by local produced goods”, says Ulrika Fjellborg of Gammelstads. The Super Salty was developed 2014, after the company’s customers had longed for truly salty liquorice at Stockholm’s Liquorice Festival.

 

Sallos_Extreme6. Sallos Xtreme (Katjes, GER)

Persoonallinen kompiainen Potsdamista. Kova karkki, jonka makua dominoi raikas yrtillisyys. Imemisen/puremisen edetessä karkin ytimestä tihkuu hippu salmiakkijauhetta, joka finaalivaiheessa väistyy imelän raikkauden tieltä. Jänskää on myös kovan karkin piilopehmeys: Sallos tarttuu hampaisiin ja taipuu ennen murtumista. Konklaavin valppaat agentit paikansivat nämät Suomessa harvinaiset ekstreemit Helsingin Kampista, Matkahuollon rahtinoutokonttorin karkkimyyntihyllystä. Myydään Hollannissa (Katja), Saksassa ja Pohjoismaissa.

An innovative German sweet. Hard-boiled candy with a refreshening herbal taste. While you chew/suck the candy, you notice the salmiak powder leaking from its core. At the end, salmiak vanishes and herbal sweetness comes back. This hard candy also has an exciting feature, ”hidden softness”:  it sticks onto teeth and bends before it crushes. Sallos Xtreme candies are made in Potsdam near Berlin and they’re not easy to find in Finland. Sold in Holland (Katja), Germany and the Nordic countries.

 

Lakkris_Djoflar7. Lakkrís Djöflar (Freyja, ISL)

Va’ helvete!? Tämä islantilainen suolaräjähdys saa nenänkin hikoilemaan. Tuoteidea on kummunnut rajojen etsimisestä: paljonko salkkaria suu sietää? Kohtuuton alkumaku kuitenkin loivenee loppua kohden. Makeisen on alkuunpannut Jóna Thormódsdóttir Islannin itärannikolla Höfnissä. ”Lakritsipaholaisia” (Lakkrís Djöflar) valmistetaan Kópavogurin kaupungissa Reykjavikin kupeessa. Suolademonia saa tarujen saaren lisäksi Ruotsista (2012-), Helsingistä (2014-, sweetheart.fi) ja Saksasta.

Filled liquorice from hell! This icelandic salt explosion makes your nose bleed. The basic product idea was to approach the limit of how much salmiak saltyness your mouth could handle. However, the taste will ease a bit after the unreasonable opening. Invented by Jóna Thormódsdóttir in Höfn on the east cost of Iceland. It is manufactured in Kópavogur near Reykjavik. The ”liquorice devils” (Lakkrís Djöflar) are sold besides their home island also in Sweden (2012-), Helsinki (2014-, sweetheart.fi) und Germany.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.