Gammelstadsin palkittu toffee saapui Helsinkiin!

Super Salty Salmiakkola -toffeeta valmistetaan käsityönä Pohjois-Ruotsissa. Foto: Finska Salmiakföreningen

Super Salty Salmiakkola -toffeeta valmistetaan käsityönä Pohjois-Ruotsissa. Foto: Finska Salmiakföreningen

Gammelstadsin palkitulla salmiakkitoffeella on nyt ensimmäinen jälleenmyyjä Suomessa. Helsinkiläisestä Roobertin Herkku -makeiskaupasta (Fredrikinkatu 19, Punavuori) kerrottiin maanantaina iltapäivällä, että vahva toffee on saapunut.
”Nyt ovat Gammelstadsit hyllyssä”, viestitti Salmiakki.fi:lle Martti Koskela, toinen karkkikaupan omistajista.

Käsintehtyä Super Salty Salmiakkolaa sai maistaakseen helmikuun lopulla Salmiakkigaalassa Helsingissä. Tuote aateloitiin Salmiakki Finlandia 2016 -palkinnolla: makeisen rankkasi parhaaksi paitsi tuomaristo myös yleisö.

Super Salty Salmiakkolaa ei löydy helpolla edes kotimaastaan Ruotsista. Sitä saa valmistajan mukaan kotikonnuiltaan Luulajan Gammelstadin kirkonkylässä sijaitsevasta kaupasta ja yhdestä kioskista Bodenissa.

Tuotetta on odoteltu innokkaasti myös Tukholmassa (!), jossa sitä ei ole aiemmin myyty (viime vuoden Lakritsifestivaalia lukuun ottamatta). Tukholman Södermalmilla sijaitseva Hållplatsens Lakritshandel -putiikki on tilannut sitä valikoimiinsa.

roobertinherkku.fi

Päivitetty ma 14.3. klo 16.40: Toffeet tulivat perille jo tänään. Aiemmin päivällä saapumisajaksi ennakoitiin vasta loppuviikkoa.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.