Maailman suurin salmiakkibuffet Salmiakkigaalassa ensi lauantaina

Kaikkien aikojen Salmiakkigaala (3.3.) likenee! 20:nnen salmarijubileen pitopöydästä on tulossa erityisen monipuolinen, sillä Salmiakki Finlandia -ehdokkaita on peräti kaksitoista – eli tuplaten.

Ja: Salmiakkigaalan yleisö valitsee ensimmäistä kertaa suoraan voittajan. Tuomareita ei ole tällä kertaa.

Voit halutessasi ilmoittautua juhlaan tästä FB-linkistä. Mutta ilman Facebook-ilmoa sopii tulla myös.

Mittelössä on mukana parhailta valmistajilta salmiakkiklassikkoja ja uusia tuotteita: pehmoja, kovia, palleroita, jauheita, mietoja ja vahvoja. Ensimmäisen – ja ehkä ainoan kerran– joillakin tuotteilla on mahdollisuus voittaa pysti toistamiseen. Mutta sen tavoitteen pyrkii torppaamaan vankka haastajakatras.

Salty Liquorice Gala (3.3.) of all times is approaching! The buffet of our 20th jubilee will be especially diverse, because there are 12 Salmiakki Finlandia Award nominees, that’s double the normal.

And for the first time, the gala audience will choose the winner. No jury this time.

You can announce your participation on this FB event site. But that’s not compulsory, many have told they’re coming without informing the Facebook – and that’s okay, too, of course.

In the buffet, there are both classics and newcomers from the best manufacturers: hard caramels, softies, hybrids, powder, mild and strong. This is the first time a previously awarded product can win a Finlandia double – and it could even be the only time. But there are many challengers aiming to prevent that and take the trophy instead.

 

NETTIÄÄNESTYKSESSÄ FINAALIIN YLTÄNEET
suosituimmuusjärjestyksessä /
PRODUCTS WHICH WERE VOTED TO THE FINAL
in voting result order #1-6

(1) Turkinpippuri / Tyrkisk Peber (Fazer), photo © Salmiakki.fi
Revolutionäärinen pippurikarkki, jolla makeismestari Per Fjelsten hämmästytti karkkimaailman 1970-luvulla. Fazer on jalostanut turkkarista kokonaisen tuoteperheen.
Hats off to Danish Per Fjelsten who created this revolutionary pepper & salmiak combo in the 70’s. Fazer of Finland has developed the Tyrkisk Peber into a whole family of products.

 


(2) Halvan Salmiakki (Halva), photo © Salmiakki.fi
Kitalakea kutkuttava perinnepastilli. Kotimaisia kimmoisia pienjyviä, joita hotkaisee suhteellisen sukkelasti kokonaisen rasiallisen – ja havittelee oitis lisää.
A mouth-tickling Helsinki-born candy; one of the main salmiakki pastilles of Finland. One tends to eat a little box of these tiny cuties in no time – and yell for more.

 

14) Pöyröö Puluveri (Namitupa)
(3) Pöyröö Puluveri (Namitupa), photo © Salmiakki.fi
Ovelasti pehmeä mutta ytevä jauhe koukuttaa ihanan huolestuttavasti. Eteläpohjalainen murresana pöyröö on på finska ”myönteisellä tavalla pöhlö”.
A thrillingly soft yet powerful Finnish powder makes you alarmingly addicted. Pöyröö means smthng like looney – in a positive interpretation.



(4
) Hopea Toffee (Cloetta), photo © Salmiakki.fi
Väkevät ihmiset tarvitsevat kontrastin vuoksi leutoa salmiakkia sopivin väliajoin. Mieto 1970-luvun Suomi-klassikko teki pikkuhuilin jälkeen comebackin 2013.
The ”Silver Toffee” is a Finnish classic from the 70’s. Maybe too mild for some salty liquorice hardliners, but the easy taste lovers enjoy this one to the max.

 

6) Pantteri Tassu (Fazer)
(5) Pantteri Tassu (Fazer), photo © Fazer
Symppis suomikarkki, jolla on riuskaan mässytykseen tarvittava suopea koostumus ja jonka salmiakkisuus pysyy tasavahvana läpi nautinnan.
The nice semi-softie ”Panther Paw’s” texture enables a lovely munching session. Plus, the Tassu maintains its salty liquorice content level throughout the enjoyment.

 

18) Super Salty Salmiakkola (Gammelstads)
(6) Super Salty Salmiakkikola (Gammelstads), photo © Salmiakki.fi
Luulajalainen toffee, jossa on täyteläinen, terävä, mustan salmiakin maku, käsityön tuntu. Kuin luotu salmiakin suurkuluttajalle: ei lopu kesken.
This Swedish toffee has a breathtakingly accurate taste. From a single bar, you get a wonderful dose of strong salmiak in the presence of handicraft.

KUTSUTTUJEN YHTIÖIDEN VALITSEMAT HAASTAJAT
aakkosjärjestyksessä /
THE CHALLENGER PRODUCTS CHOSEN BY FACTORIES
in alphabetical order #7-12:

 


(7) Fazer Lakritsi Salmiak, photo © Fazer
Salmiakilla maustettu lakritsipatukka. Fazer: ”Sopivan salmiakkinen maku on tasapainossa lakritsin maun kanssa. Juuri tämä laku on lakritsimestarimme Tarjan lempituote.”
Salmiakki-spiced liquorice stick. Fazer: ”The taste of salty liquorice is conveniently balanced with liquorice. This particular product is the favourite of our liquorice master Tarja.”

 


(8) Häjy (Namitupa), 
photo © Namitupa
Kova karamellityyny. Uutuuskarkin rakenne mahdollistaa myös rouskuttelun. Namitupa: ”Konstailematon maku, ollaan asian juurilla ilman irvistelyä. Tehty salmiakin himoon, ei hifistelyyn.”
Hard caramel pillow with a crunching possibility. A new product by Ostrobothnian Namitupa: ”Designed for salmiak desire, no unnecessary snobbing in this one.”

 

 


(9) Sahara (Lakumesta), 
photo © Lakumesta
Kymenlaaksolainen pienvalmistaja jalosti Finlandia-mittelöön salmiakkiversion suussasulavasta pallerostaan. Alla salmiakkilakua, päällä valkosuklaata & lakritsajauhetta.
Salmiak liquorice inside, white chocolate and liquorice powder on top. Lakumesta says: ”Formerly, we had a product called the Snow, so we call this one…the Sahara!”
(10) Salmiakbitar (Freyja), photo © Nammi
Pehmeää salmiakkilakua & -jauhetta. Erittäin suolaista! Maahantuoja: ”Se on totta: Islannissa tuotetaan myös suklaattomia salmiakki- ja lakritsituotteita.” Kehittäjä Ásgeir Ásgeirsson, 2001.
Soft salty liquorice with powder. XXX salty! Distributor: ”Yes it’s true: in Iceland, they produce liquorice without chocolate, too.” Developed by Ásgeir Ásgeirsson 2001.

 

 

(11) Salmiakki (Haupt), photo © Haupt
Praliini, jossa on eteläitalialaista raakalakritsia, belgialaista maitosuklaata salmiakilla balansoituna. Salmiakkipiknik 2017 -voittaja Hasses lilla saltan lähisukulainen.
Haupt says: ”Calabrian raw liquorice, milk chocolate from Belgium and a good balance from the salmiak.” A close relative to our 2017 picnic winner, the Hasse’s Little Salties. 

 


(12) X-Salt (Halva), 
photo © Halva
Salmiakkikooste, josta miedot karkit on jätetty suosiolla pois. Halva kehitti pintaan salmiakkisokerin, jotta vahva maku tupsahtaisi heti kielelle, kun karkki saapuu suuhun.
Finnish salmiak mix bag with zero mild ingredients. Halva wanted to develop salmiaks which feel strong immediately on tongue ’n’ thus crafted a certain salmiak-sugar surface.

 

Lisätietoja / additional info:

– Salmiakkigaala järjestetään lauantaina 3.3.2018 klo 20 alkaen helsinkiläisravintola Dubrovnikissa.
– Lopullisen päätöksen Salmiakki Finlandia 2018 -palkinnon saajasta tekee Salmiakkigaalan yleisö, joka valitsee mieleisensä nettiäänestyksessä menestyneistä kuudesta tuotteesta sekä kuudesta haastajasta.
– Päätimme ensi kertaa antaa menestyneille/osaaville valmistajille mahdollisuuden valita itse oman haastajatuotteen mukaan kisaan. Näihin tehtaisiin lukeutuivat mm. nettiäänestyksen kolme parasta.
– Lisätietoja tapahtumasta päivitetään tarvittaessa tälle Salmiakki.fi-sivulle.
– Kilpailun ja tapahtuman järjestäjää kuluttajayhteisö Suomen Salmiakkiyhdistys. Kysyttävää? Meilaa salmiakki.fi@gmail.com.

– The Salmiakki Gala event will happen on Sat March 3rd 2018 at restaurant Dubrovnik in the center of Helsinki.
– For the first time, the final decision of the international Salmiakki Finland Award winner will be made by the Gala audience.
– Also for the first time, we gave successful/skillful manufacturers to pick a challenger product of their own choice to participate. Among these were for example the top 3 manufacturers of the internet voting.

– We will add more info on this Salmiakki.fi page.
– The competition and event are arranged by the Finnish Salty Liquorice Association, a consumer group, est. 1997. If you have questions, please send mail to salmiakki.fi@gmail.com.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.