Salmiakki Finlandia 2018 -pystin vei…Super Salty Salmiakkola!

Gammelstads-yhtiön Super Salty Salmiakkola voitti Salmiakkigaalan yleisöäänestyksen selvästi lauantaina. Toffeen valmistaja Ulrika Fjellborg sai eksklusiivisen Salmiakki Finlandia -pystin, jonka on suunnitellut suomalainen designer Tebian. Ensimmäistä kertaa palkinnon historiassa Finlandian voitti sama tuote toistamiseen. Salmiakkiyhdistyksen mukaan ylipäänsä tällaisen mahdollisuuden ei odoteta toistuvan ainakaan lähimpään kymmeneen vuoteen.

Gammelstadsin Ulrika Fjellborg on iloinen pokattuaan juuri Salmiakki Finlandia 2018 -pystin. Photo©Salmiakkiyhdistys

Super Salty Salmiakkola on nimensä mukaisesti erittäin suolainen toffee. Fjellborgin mukaan siinä ei valmistusteknisesti edes voisi olla enempää salmiakkia kokonaisuuden kärsimättä. Hänen mukaansa tuotekehitys sai alkunsa itse asiassa Suomen Salmiakkiyhdistyksen kannustuksesta. Konklaavimme vieraili taannoin Tukholman Lakritsifestivaalilla ja kehotti valmistajaa vankistamaan muutoin mainion toffeensa salmiakkipitoisuutta, koska sellaista tuotetta ei ollut mistään saatavilla.

Lauantain Salmiakkigaalan yleisöäänestyksessä muille palkintosijoille yltäneet ovat suklaan ja salmiakin yhdistäviä tuotteita. Kakkoseksi nousi kymenlaaksolaisen Lakumestan mieto uutuus,  valkosuklaasalmiakkilakritsi Sahara. Kolmannelle tilalle äänestettiin tukholmalaisen Hauptin praliini nimeltä Salmiakki.

Gaalafinaalissa oli poikkeuksellisesti mukana 12 tuotetta. Niistä kuusi valittiin nettiäänestyksellä ja kuusi Salmiakkiyhdistyksen kutsumina haastajina.
Nettiäänestyksen voitti selvästi pippurinen klassikkopompula Turkinpippuri (Fazer). Sen vanavedessä kärkipaikan tuntumaan kurottivat pastillikonkari Halvan Salmiakki, nykypäivän ykkösjauhe Pöyröö Puluveri (Namitupa) sekä perinteikäs toffee Hopea Toffee (Cloetta).

Kilpailun ja tapahtuman järjestäjä Suomen Salmiakkiyhdistys kiittää kilpaan osallistuneita makeisyhtiöitä ja niiden henkilöstöä lämpimästi – mukana olivat Fazer, Halva, Namitupa, Cloetta, Gammelstads, Lakumesta, Haupt, Nammi ja Freyja.
Lisäksi kiitämme onnistuneesta Salmiakkigaalasta pystinvalmistaja Tebiania, talonbändiämme Jahnukaisia, tiskijukkaamme DJ Merirosmoa – sekä erityisesti teitä arvoisat salmarientusiastit, Salmiakkiyhdistyksen jäsenet!

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.