Ärjy hurmasi piknikväen – ”Hajoaa ihanasti suussa”

Piknikraadin voittajaksi äänestämä Ärjy (Namitupa) on ollut myös Salmiakki Finlandia 2019 -ehdokas. Foto: Salmiakkiyhdistys

SALMIAKKIPIKNIK 2019:n makeisraadin valloitti kotimaisen pienvalmistajan puristekarkki Ärjy! Yksi vastaajista luonnehti suhdettaan Namituvan makeiseen näin: ”Näitä syö niin monta, että taju lähtee.”

Kakkoseksi piknikraadin arvioissa kurotti Valion Jäätelöfabriikin purkkijätski Salmiakki Chili. Se sai varsin korkeat pisteet ollakseen jäätelö karkkiseurassa.

Namituvalle tapahtuma oli erityisen menestyksekäs, sillä pronssille nousi firman toistaiseksi nimetön testimakeinen.

Makeisraadin tulokset ovat viimein valmistuneet yhdistyksen konttorihenkilöstön lomakuvioiden jäljiltä. Heinäkuisen piknikin osallistujia eli raatilaisia saapui Suomenlinnaan vajaa viisikymmentä, joskin vastauslomakkeita palautettiin 35 kipaletta.

Vastaajat antoivat kullekin tuotteelle kouluarvosanat (4-10), joista laskettu keskiarvo määräsi sijoituksen mittelössä. Osa arvioiduksi tarkoitetuiksi tuotteista ei ehtinyt saapua piknikviikonloppuun mennessä ja oli myös tuotteita, joita saapui liian vähän 50 hengelle. Näille valmistajille lähetämme syyskuussa pienemmän testiporukan arviokoosteen.


Tulokset:
1.Ärjy (Namitupa) keskiarvo 8,76
2.Salmiakki Chili -jäätelö (Valio) 8,23
3.Nimetön koemakeinen (Namitupa) 8,04
4.Lidl: Salty Liquorice Pastilles 7,21
5.Pantteri Fasupala 6,60
6.Lidl: Crazy Frog -makeispussi 6,53

1) Ärjy (Namitupa) keskiarvo 8,76
Wauziwau! Nyt maistuu kunnolla salmiakilta. Puraistessa räjähtää. Jauhe hajoaa ihanasti suussa, täyttää joka kolon. Nerokas, pirskahteleva puristepastillirakenne. Salmiakkijauhe tiivistettynä pastilliksi. Näitä syö niin monta, että taju lähtee. Rakenne liian hajoava. Aivan liian höttöisä. Ei voi montaa syödä kerralla.

2) Salmiakki Chili -jäätelö (Valion Jäätelöfabriikki) 8,23


Ihan uusi tuttavuus, meni heti syömieni jäätelöjen kärkeen.. Hyvä tasapaino. Chilin lämpöä, jäätelön viileyttä, sopivasti salmiakkia. Pehmeä suutuntuma, lakusuonet tuo vaihtelua. Plussaa laktoosittomuudesta. Hieman liian imelä ja kermainen. Kaipaisi (lisää) lakritsan palasia. Salmiakki voisi olla voimakkaampi.

3) Nimetön koemakeinen (Namitupa) 8,04

Piknikin osallistujat pähkäilivät Namituvan nimettömän testisalmiakin marja/hedelmävivahdetta. Valmistajan mukaan oikea vastaus on passio. Foto: Salmiakkiyhdistys

Tosi tuiskea, voimakas salmiakki. Pinnan salmiakki todella hyvä. 
Hyvä salmiakin maku, jota hedelmä ei pilaa, Namitupa rulettaa! Mikä maku: Mango? Persikka? Hyvää! Hieman epätasainen laatu: Vähän jäi hämärän peittoon, oliko joukossa yhtä vai kahta sorttia. Kehitysehdotus: tasamäärä hedelmää ja salmiakkia kaikkiin nameihin.

4) Lidl: Salty Liquorice Pastilles 7,21 

Monille maistajille tuli Lidlin tuotteesta mieleen eräs toinen L-kirjaimella alkava perinteinen makeinen. Foto: Salmiakkiyhdistys

”Köyhän miehen Lakrisal”.
Kopiomaku, rakenne huonompi. Hyvä korvike himoon.
Hyvä maku pysyy koko syömisen ajan. Mukava imeskellä. Ihan jees, varsinkin kun puraisee atomeiksi.

5) Pantteri Fasupala 6,60

Pantteri-Fasupalan makuyhdistelmä jakoi osallistujien näkemyksiä vahvasti. Foto: Salmiakkiyhdistys

Rouskuu kivasti, raikas, voisin syödä monta putkeen. Suussa sulavan Fasun kruunaa Pantterin henkäys. Olin hieman skeptinen yhdistelmästä, mutta toimii! Vohvelipainotteinen maku, aika pliisu. Mentholi ei sovi suklaan kanssa. Hyvä Pantteri pilattu keksillä ja suklaalla. 

6) Lidl: Crazy Frog -makeispussi 6,53

Lidlin Crazy Frog oli joidenkin mielestä liian hedelmäinen ollakseen Salmiakkipiknikillä. Foto: Salmiakkiyhdistys

Hedelmä dominoi, kirpeä, aivan liian mieto salmiakin maku jos ollenkaan. Salmiakkijauhetta on liian vähän. Ennen jauhetta oli enemmän, ja karkit olivat parempia. Mansikkasalmiakki oli todella hyvää. Mii laik! Ihana sisus. Vihreä ei hyvä – muut kaksi herkkua!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.