Tukholmalainen fudge vei potin Salmiakkipiknikillä

Salmiakkipiknik 2023:n makeisraadin selkeäksi voittajaksi ampaisi Lakrits Sverige -yhtiön koevaiheessa oleva makeinen Saltlakrits Fudge

Saltlakrits Fudge. Foto: Salmiakki.fi

Piknikille osallistui nelisenkymmentä ihmistä juhannusta edeltävänä viikonloppuna. Kolmisenkymmentä vastauspaperia saapui, joista tulokset on laskettu kouluarvosanojen (4-10) keskiarvoiksi. Kiitos kaikille osallistujille ja karkkiyhtiöille näytemakeisista!

Tuotenimen ja kouluarvosanojen keskiarvon jälkeen merkittynä piknikläisten kommentteja tuotteista – myönteisiä ja kielteisiä.

  1. Saltlakrits Fudge, koemakeinen (Lakrits Sverige), keskiarvo 9,17 / 9,07
    Makeisen ruskean variantin keskiarvo kohosi peräti lukemaan 9,17.
    Harmaa/musta versio oli lähes yhtä tykätty, keskiarvo 9,07.

    Soittavat sieluni kannelta. Molemmissa täydellinen yhdistelmä alun vahvaa suolaista ja sitten pehmeää fudgea – en muuttaisi mitään. Så gott, siis tosi hyvää kaikkinensa. Erinomainen, tiukan salmiakkinen toffeemassa, Hyvä suutuntuma, erinomainen suola. Erinomainen, pehmeä, muheva, aromikas. Sulaa suuhun. Ihana rakenne, artesaanihenkinen, ylellinen tuote. Harmaa/musta maistui lapsuuden salmiakkijauholle. Ruskea, todella ihana pulveri, maku lapsuuden. Ruskea tomu hivelee silmää.2. Sisu Tuima -koostepussi (Cloetta), keskiarvo 8,29

Sisu Tuima. Foto: Salmiakki.fi

Erinomainen jaettava pussi useampaan makuun. Oikein kiva kokoelma erilaisia hyviä makuja. Hyvä sekoitus: sama pohjavire, mutta erilaisia twistejä. Yllättäjä. Onnistunut kokoelma, vaihteleva. Tuotteet hauskan näköisiä. Sisu-lakussa hyvä jälkimaku. Pippuriliitu ja laku toimivat, jättäisin hedelmät pois kokonaan. Chili-appelsiini oli ihana yllättäjä. Täytelakuissa eksoottinen kukkaismaku – jees! Yhdistelmälakut liian kumimaisia. Pippuriliitu pussin paras. Mässypussi = syödään kourakaupalla.

3. Sisu Pätkä Pippurisalmiakki -täytelaku (Cloetta), keskiarvo 8,08

Sisu Pätkä. Foto: Leena Salmio

Oikein hyvä, sitruuna tasoittaa sopivasti pippuria. Ihanan pehmeä sisus. Kiva alkumaku, hyvä polte lopussa. Hyvä perustäytelaku, ei yllätyksiä. Kaunis keltainen väri, varmasti ostan. Hyvä sitrusmeno, nam! Sisu ei ole koskaan ollut oma, vaan isäni lemppari. Hyvä suutuntuma ja tuoksu. Pippuri tuo yllättävän ja nostattavan säväyksen. Salmiakittomuus vaivaa, eikä sitä pippuri pelasta. Makujen sekoitus mainio, sitruunan jälkeen potkaisee vielä pippuri. 4. Vahva Salmiakkilakritsi -pussi (Kouvolan Lakritsi), keskiarvo 7,37

Vahva Salmiakki -lakritsipala. Foto: Kouvolan Lakritsi

Tujakka ja täyteläinen. Aina varma. Pehmeä tuore pötkylä, jossa on hyvä salmiakki, ei pelkkää lakua. Maut aika hyvin tasapainossa, muttei ihan napakymppi. Vähän tunkkainen maku. Kuminen. Itselleni hieman liian vahva salmiakki peittää lakun. Vahvuus ok, en vaan tykkää salmiakkilakuista yleisesti. Liian isoja paloja ja jotenkin lötkö (johtunee lämmöstä). Kerrankin tarpeeksi iso! Ihanan pehmeä, olen kaivannut tällaista tuotetta. Muhkea koko, tahmea.

5. Hot Salmiakki -makeispussi (Halva), keskiarvo 7,21

Aika hieno setti! Pehmeä, lempeä rakenne, mutta tuima salmiakkisuus ja ytyinen chili. Hyviä makuja, mutta ei kuitenkaan ”hot”. Miekka hyvä, pääkallo ok, sydän tulinen. Pääkallo just hyvä = paras. Pehmeä koostumus, mässypussi, jonka voi syödä melkeen putkeen, kunnes tulee liian monta hot-makua (chili). Hieman liian hot minun makuuni. Ihan kelpo pussi. Hauskan muotoisia.

Halvan Hot Salmiakki. Foto Leena Salmio
6. Kossusalmiakki, koemakeinen (Namitupa), keskiarvo 7,13

Kossusalmiakki-pakkauksessa tervehdys piknikkaajille. Foto Salmiakki.fi


Kippis. Maku liian outo. Koskenkorvan/ginin (?) maku tulee vienosti jälkimakuna. Kossun maku puuttui, kiva muuten. Harmoninen salmiakin maku, nimi harhaanjohtava. Ei oikein tajua kossuksi, maku jää vähän oudoksi, kun odottaa tiukempaa. Platku. Rakenne ja koko hyvä, rouskuva. Hauska, kossun maku tulee lopussa. Ihan kiva maku, vaikken kossua maistakaan. Ei juuri poikkea Namituvan hyvistä muista tuotteista.


7. Salmiakkibanaani, pussi, (Käärmemummo), keskiarvo 5,98
8. Salmiakkiomena, pussi, (Käärmemummo), keskiarvo 5,94
9. Salmiakkiananas, pussi, (Käärmemummo), keskiarvo 5,85

Käärmemummon tuotetrio ryhmäkuvassa. Foto Salmiakki.fi


Hyvin monet vastaajat antoivat samansuuntaisia arvioita kaikista kolmesta Käärmemummon tuotteesta, joten niputimme ne yhteen koosteeksi.

Tuotepussit todella retroja ja hienoja! Kaunis pakkaus. Hauska pakkaus ja tekstit! Tyylikäs paketointi. Jännä keksintö. Kotikutoisia, vaatii lisää kehittelyä. Hauska idea, ei silti pärjää näissä kisoissa. Salmiakin kirpeys ok, hedelmät ei maistu tarpeeksi. Nahkea , ei oikein wörki. Sitkoisa suutuntuma. En löydä salmiakkia tästä. Makeisen koko turhan pieni. Miksi näin pieni? Olisiko isompi helpompi syödä? Silloin tällöin käyttöön, ei usein. Syötävää, mutta en ostaisi. Vaikuttaa terveelliseltä! Näyttää ruisleivän kuorilta. Outo. Tuotteen ulkonäkö ei miellytä. Design ja salmiakki lupasivat enemmän kuin ruskea maku antoi. 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.