Salmiakkiteemainen tuotemallisto julki Oulussa to 22.8.

Kuvalähde: Salmiakki Manifesto

Foto: Salmiakki Manifesto

Oululaisen suunnittelijakaksikon Salmiakki Manifesto -tuotemallisto julkaistaan torstaina 22. elokuuta Oulussa Designtorilla (Pakkahuoneenkatu 5). Kyse ei ole makeistuotannosta, vaan salmiakkiteemaisista koruista ja asusteista.

Nahkaiset korvikset. Kuva: Salmiakki Manifesto

Nahkaiset korvikset. Foto: Salmiakki Manifesto

Salmiakki Manifeston suunnittelija-valmistajaduon Aija Saaren ja Virpi Vainion mukaan tuotteet välittävät ”salmiakin syvintä olemusta – makujen disharmoniaa, suomalaista mystiikkaa ja mustan makeisen dramatiikkaa”.

Idea syntyi, kuinkas muuten, rakkaan salmiakin innoittamana. ”Tarkoituksenamme on muotoilun keinoin ryhtyä salmiakin maailmanlähettiläiksi ja nostaa Suomen kansallismakeinen ansaitsemaansa arvoon.”

Foto: Salmiakki Manifesto

Foto: Salmiakki Manifesto

Jokainen tuotepakkaus sisältää salmiakkimaistiaisen. ”Materiaalit ovat laadukkaita ja tuotteiden valmistus tapahtuu vastuullisesti ja ympäristöä kunnioittaen.”

”Yksi olennainen osa on tukea eri puolilla maailmaa toimivia käsityöyrittäjiä tuomalla heidän osaamistaan esiin Salmiakki Manifesto – Around the World -mallistojen muodossa. Kansainvälinen yhteistyö näkyy myös yllättävissä materiaalivalinnoissa. Tällä tavoin suomalainen design saa uusia ulottuvuuksia kotimaisten materiaalien lisäksi myös eksoottisemmista vaihtoehdoista.”

”Around the World -tuotteiden suunnittelu tapahtuu Suomessa, ja osa tuotoista ohjataan vähävaraisille alueille pienyrittäjyyden tukemiseen.”

Foto: Salmiakki Manifesto

Foto: Salmiakki Manifesto

Esimerkiksi Helsingissä Töölön Salmiakkikioskilla on myytävänä koruja ja Greetings from Salmiakkiland -postikortteja.

Kuva: Salmiakki Manifesto

Foto: Salmiakki Manifesto

Facebook.com/SalmiakkiManifesto

http://www.salmiakkimanifesto.com/Salmiakki_Manifesto/HOME.html

info@salmiakkimanifesto.com

https://www.facebook.com/events/671678199528674/

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.