Vesa Vierikko ja Kati Outinen valitsevat Salmiakki Finlandia -voittajan

Gaalan salmiakkibuffet. Kuva: Leena Salmio

Vuoden paras salmiakki valitaan Salmiakkigaalassa helsinkiläisbaari Dubrovnikissa 21. helmikuuta 2014. Kuva: Leena Salmio

Näyttelijät Vesa Vierikko ja Kati Outinen valitsevat Salmiakki Finlandia 2014 -palkinnon saajan Salmiakkigaalassa 21.2. Molemmat tunnustautuvat salmiakin ystäviksi.

Salmiakkiyhdistyksen konklaavin valitsemat Finlandia-ehdokasmakeiset julkistetaan ensi viikolla.

Muistathan, että salmiakkiaiheinen kirjoituskilpailu on niin ikään käynnissä! Lähetä tekstisi viimeistään 15. helmikuuta 2014 osoitteeseen ohoi@salmiakki.fi. Parhaan salmiakkimuiston kirjoittajalle on luvassa kilokaupalla mustia nameja.

Kuudennentoista kerran järjestettävä Salmiakkigaala on perjantaina 21. helmikuuta Dubrovnik-baarissa Helsingissä (Eerikink. 11). Parhaan salmiakkimakeisen palkinto on myönnetty vuodesta 1997 alkaen.

Salmiakkituomariksi lupautunut Kati Outinen tunnetaan eritoten päärooleistaan Aki Kaurismäen filmeissä. Hänet palkittiin Mies vailla menneisyyttä -elokuvan roolityöstään parhaana naisnäyttelijänä Cannesissa 2002.

Tuomarikollega Vesa Vierikko tunnetaan lukuisista rooleistaan niin näyttämöllä, televisiossa, elokuvissa kuin radiossakin. Ryhmäteatteri-konkarin töistä poimittakoon mm. elokuvat Katsastus, Tulitikkutehtaan tyttö, Talvisota sekä Ryhmiksen tv-klassikko Tabu.

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.