Vesa Vierikko: Olen salmiakkikaatopaikka

Salmiakki Finlandia -tuomari Vesa Vierikko kertoo tykkäävänsä salmiakista, kun sitä nauttii pieninä annoksina. Näyttelijäkonkarin lapset sen sijaan lähes inhoavat ”mainittua lääkettä”.

Salmiakki Finlandia 2014 -tuomari Vesa Vierikko 2014 - Photo: VV/handout/Finska Salmiakföreningen

Näyttelijä Vesa Vierikko  tuomaroi vuoden salmiakkivaliot yhdessä Kati Outisen kanssa Salmiakkigaalassa. – Photo: VV/handout/Salmiakföreningen

”Hyvä näin, koska Suomessa salmiakkia on sijoiteltu jokaiseen karkkipussiin. Minä siis olen perheemme salmiakkikaatopaikka”, määrittelee humoristi Vierikko.

Salmiakkituomarit Vierikko ja Kati Outinen ovat saaneet kuusi ehdokasmakeista tahoillaan ennakomaisteltavaksi ennen perjantain Salmiakkigaalaa (21.2.), jossa he popsivat ja analysoivat niitä yleisön edessä – sekä tekevät lopullisen valintansa.

Ennakkomaistiaisten avulla tuomarit saavat tuntumaa tuotteisiin, joista monia on vaikea löytää Suomesta. Vaikka palkinnon nimi on Finlandia, Salmiakkiyhdistys ei rajaa pois karkkeja, jotka on valmistettu Suomen ulkopuolella. Tämä siksi, että salmiakkimaita on niin vähän koko maailmassa ja mahdollisimman monet herkut on syytä huomioida.

XVI Salmiakkigaala on perjantaina 21. helmikuuta kello 20 helsinkiläisravintola Dubrovnikissa (Eerikinkatu 11). Liput 10/12 euroa, asu vapaa.

—-
Pari videopoimintaa Vesa Vierikon pitkältä näyttelijänuralta:

Tv-elokuva Katsastus / lysmyinen Hillman:
http://www.youtube.com/watch?v=xh8ww2lS3DQ

Tv-sarja Tabu / Tampereen murrekurssi:
http://www.youtube.com/watch?v=erxTOF7DnOc

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.