Mantelimysteeri ratkesi: Finlandia-palkittu tuote on Hollannista

Suklaasalmiakkimanteli voitti Salmiakki Finlandia 2014 -palkinnon viime viikonvaihteessa.  Yksimielinen tuomariduo kehuu yhdistelmätuotetta hienoksi ja rohkeaksi keksinnöksi. Manteli vei nimiinsä myös Salmiakkigaalan yleisöäänestyksen.

Tiistaina varmistui vihdoin, että tuotteen valmistaja on hollantilainen Choco Support. Mantelilla on Suomessa ainakin kolme jakelijaa/maahantuojaa: Exotic Snacks, Punnitse ja Säästä -ketju sekä Lunapark Scandinavia.

http://www.chocosupport.nl/en/product/almond-salmiak-milk-chocolate-salmiak-dusted/

 

Suklaasalmiakkimanteli oli sekä tuomareiden että yleisön suosikki Salmiakkigaalassa. 21.2.2014. Photo: Leena Salmio

Suklaasalmiakkimanteli oli sekä tuomareiden että yleisön suosikki Salmiakkigaalassa. 21.2.2014. Photo: Leena Salmio

 

 

”Päätös oli tosi helppo”,  sanoo tuomarina toiminut Kati Outinen. ”Manteli oli ehdokkaista ainoa, joka tuotti suuria yllätyksiä.” Outisen tuomarikollegan Vesa Vierikon mielestä tuotteen nimen pitäisi olla salmiakkisuklaamanteli makujärjestyksen mukaisesti. ”Se on mielenkiintoinen makumatka, joka toimii erittäin hyvin”, sanoo Vierikko.

Vesa Vierikko tuomaroi Salmiakkigaalassa 21.2.2014.  Foto: Leena Salmio

Vesa Vierikko muikeana Salmiakkigaalassa 2014. Foto: Leena Salmio

”Se alkaa pinnalta voimakkaalla salmiakkijauheella. Kolmen sekunnin kuluttua suklaa alkaa seota salmiakkiin niin, että suklaa voittaa sekunti sekunnilta. Salmiakki katoaa, ja yhtäkkiä huomaat syöväsi suklaata.  Kunnes on vielä jotakin kovaa: manteli, joka sopii suklaan kanssa loistavasti. Ja sitten kun olet syönyt yhden makeisen, vielä on vähän salmiakin makua suussa, mutta se on käynyt läpi tällaisen prosessin.”

Kati Outinen kiteyttää kokemuksen näin: ”Se potkaisi, ja sen jälkeen helli. Siinä oli uutta ja vanhanaikaista samassa pienessä pallerossa.”

Kolmivaiheiseen nautintaan viitaten Vesa Vierikko luonnehtii tuotetta ”trikoloriksi”.

Salmiakista tykkäävät näyttelijäkonkarit saapuivat finaalin tuomareiksi Salmiakkiyhdistyksen kutsusta. Makeisehdokkaiden valinnasta vastasi niin ikään yhdistyksen konklaavi, mutta voittajan valinta oli yksin Outisen ja Vierikon käsissä.

Kati Outinen keskittyy Salmiakkigaalassa 2014. Foto: Leena Salmio

Kati Outinen keskittyy Salmiakkigaalassa 2014. Foto: Leena Salmio

Mistä saa?

Tuote on myynnissä lukuisissa Citymarketeissa ja K-supermarketeissa, kertoo Exotic Snacks.

Manteleita saa myös Punnitse & Säästä -ketjun liikkeistä.

Lunaparkin mukaan tuotetta on 10. maaliskuuta alkavalla viikolla saatavilla mm. kaikista Filmtown- ja Candytown-myymälöistä.

 

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.