Anu Sinisalo ja Tommi Korpela Salmiakki Finlandia -tuomareiksi!

Juhuu! Näyttelijät Tommi Korpela ja Anu Sinisalo ovat vuoden 2015 Salmiakki Finlandia -tuomarit. Kaksikko valitsee 28. helmikuuta Salmiakkigaalassa vuoden parhaan salmiakin. Actor Tommi Korpela and actress Anu Sinisalo will choose the best salmiakki product of the year at Salmiakkigaala on the 28th of February in Helsinki. 

Salty liquorice craziness. Salmiakkigaala will happen on Saturday 28th of February starting at 8 pm. Photo: Leena Salmio

Salty liquorice craziness is absolutely unavoidable at Salmiakkigaala. Photo: Leena Salmio

 

 

 

 

Molemmat tunnustautuvat tumman herkun ystäviksi. Anu Sinisalon mukaan häneen voi iskeä salmiakkihimo milloin tahansa, hetkeen katsomatta: ”Kun saa oikein hyvää salmiakkia, se pistää makunystyrät hikoilemaan, kehon värisemään ja saa hymyn huulille”, hän kuvailee.

Tommi Korpelakin saa hyvänmakuisesta salmiakista fyysisiä vibraatioita: ”Kyllä se alkaa vetää leukaperistä suonta,  eli jonkinasteinen suulaukeaminen on kyseessä.”

Korpela tykkää popsia salmiakkia esimerkiksi kalastamassa käydessään: ”Perhokalassa aina taskussa salmiakkia ja pikkusikareita. Kurahousut jalassa munia myöten koskessa ja mässyä suussa – eli back to the hiekkalaatikko. Erittäin rentouttavaa.”

Ulkomaille lähtiessään Anu Sinisalo tapaa ottaa riittävästi salmiakkia mukaan. Korpela taas muistaa tiukan paikan, johon hän joutui Brysselissä viettäessään yli kuukauden treenaamassa Kristian Smedsin ohjaamaa Mental Finland -esitystä. ”Ostin paikallisesta supermarketista mustia karkkeja, jotka paljastuivat vain mustiksi hedelmäkarkeiksi…belgialaista vittuilua…roskiin meni.”

Ah, lapsuuden irtomerkkarit

Molemmilla on sama lapsuuden suosikkimakeinen, merirosvoraha.  Sinisalo tapasi ostaa viikkorahallaan merkkareita sekatavarakaupasta kotikulmilta Helsingin Punavuoressa. Irtokarkit olivat lasipurkeissa ja merkkarit ihan parasta. Salmiakki oli Anulle viikon kohokohta: ”Jos merkkareita ei jostain syystä ollut, ostin salmiakkijauhoa, joka oli muistaakseni lasiputkessa. Jos sitä söi varomattomasti, se meni myös nenään ja sai aikaan aivastuskohtauksen.”

Korpela muistaa vaivihkaiset karkkiostokset Helsingin Laivurinkadun ja Tehtaankadun kulmassa: ”Ala-asteen välitunneilla salaa Helvin kiskalta ostetut irtomerkkarit piti saada nieltyä ennen kuin livahti takas koulun pihalle.”

Tuomarit tekevät valintansa kaksin

 

Last year's Salmiakki Finlandia Award winner: Almond Salmiak Milk Chocolate , eller på finska: Suklaasalmiakkimanteli. Photo: Leena Salmio

Last year’s Salmiakki Finlandia Award winner: dutch Almond Salmiak Milk Chocolate (made by Choco Support), eller på finska: Suklaasalmiakkimanteli Hollannista voitti pystin vuonna 2014. Photo: Leena Salmio

Molemmat uumoilevat, että tuomaripestistä ei tule helppoa. ”Salmiakkeja on niin monenlaisia, ja ne toimivat tietyissä tunnelmissa ihan eri tavalla…On varmasti vaikeaa valita voittaja”, pohtii Korpela.

Salmiakki Finlandia 2015 -ehdokasmakeiset (6 kpl) on valinnut Salmiakkiyhdistyksen hallitus eli konklaavi. Ne julkistetaan keskiviikkona 18. helmikuuta salmiakki.fi-sivulla (mahtollisesti vasta illansuussa/illalla). Konklaavi on tehnyt tehtävänsä, ja tuomaristo tekee lopullisen valintansa kahdestaan – yhteisymmärryksellä tai neuvotellun kompromissin jälkeen. Jos kaksikko ei löydä yhteistä säveltä, voittajaksi julistetaan Salmiakkigaalan yleisöäänestyksen ykkönen.

Jussi-palkitut näyttelijät Anu Sinisalo ja Tommi Korpela tuomaroivat Salmiakkigaalassa ravintola Dubrovnikissa lauantaina 28. helmikuuta. Pukuvaatimuksia ei ole, ”salmiakkinen” look on plussaa (voidaan jopa palkita laadukkaalla makeisvalikoimalla!), mutta salmiakkisuus on täysin itsesi määriteltävissä. Ovet aukeavat klo 20. Osoite: Eerikinkatu 11, Helsinki (sisäänkäynti Corona-baarin ovesta). Liput 12/10 e (käteisellä!). 

Salmiakkigaala will happen on Saturday 28th of February starting at 8 pm. Dubrovnik Bar is situated in the city center area of Helsinki, address Eerikinkatu 11 (entrance door: Corona Bar). You may wear whatever u want: salmiakkish outfit is a plus (perhaps you’ll get an award, too!), but it is completely up to you what salmiakkiness means. Tickets 12/10 e (cash only!).

Klikkaa tästä Salmiakkigaalan Facebook-tapahtumasivulle ja lyöttäydy mukaan!

Kategoria(t): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.