”Salmiakkiasiakkaat ovat aina valmiina herkutteluun”

Marianne Isotalus, salmiakkinettikauppa Saltyheartin omistaja.

Suomeen on vastikään syntynyt uusi, salmiakkiin keskittynyt makeiskauppa. Helsinkiläinen karkkipuoti Sweetheart muutti nimensä Saltyheartiksi ja vaihtoi valikoimansa salmiakeiksi. Toiminta siirtyi samalla kivijalkaputiikista kokonaan nettiin

Kauppias Marianne Isotalus oli pannut merkille, että hänen liikkeessään käyvät salmiakkifanit ovat yleensä hyvin herkästi innostuvia intohimonsa kohteesta.

”Sweetheartin salmiakkiasiakkaat erottuivat usein elämänmyönteisinä, uteliaina ja aina valmiina herkutteluun”, Isotalus kertoo Salmiakki.fi:n haastattelussa. 

”Tuntui, että usein suomalaisen ensimmäinen huokaisu karkkikaupassa – ’ei mun pitäis’ – puuttui salmiakki-ihmisiltä. He tuntuivat ajattelevan, että ’ihanaa miten hyvää, mä ostan näitä’. ”

”Minua alkoi kiinnostaa ajatus, että keskittyisinkin voimakkaasti siihen asiaan, josta olin aina saanut positiivista palautetta eli salmiakkiin. Minua kiinnosti myös ajatus, voinko luoda salmiakille esteettisesti miellyttävän kaupan.”

Käsintehdyistä praliineista Järkkysuolaisiin

Isotaluksen lapsuusajan suosikkisalmiakkeja olivat kova salmiakkipötkö, jossa oli jauhetta sisällä, Black Pete -toffee sekä musta salmiakkitikkari, jossa oli keltainen tähti keskellä.

Saltyheartin valikoman Isotalus on rakentanut asiakkaitten mieltymysten mukaan ja osin omienkin. Myynnissä on esimerkiksi herkullisia ruotsalaisia käsintehtyjä praliineja, Salmiakkipommeja (Salmiakbomben), joissa yhdistyvät salmiakkijauhe, suklaa ja toffee.

”Päällä on voimakas salmiakkijauhe, joka sekoittuu sisuksen makeuteen täydellisesti. Näihin pätee se, että mielestäni makeisen pitäisi aina olla niin hyvää, että tekee mieli vähän kiljua.” 

Tarjolla on myös muun muassa äärimmäisen suolaisia islantilaisia salmiakkeja, Järkkysuolaisia.

”Järkkysuolaiset järkyttävät erittäin positiivisella tavalla. Eräs ystäväni kuvaili niitä näin: ’Ensin luulee et kuolee mut sit on tosi yllättynyt siitä miten hyviä ne on’. Näihin tulee myös erityislaatuinen koukuttuvuus. Kun ottaa yhden, on ihan varma, ettei heti halua ottaa toista, mutta hetken päästä haluaa kuitenkin lisää.”

”Tästä on hyvä jatkaa”

Isotalus uskoo suomalaisten asiakkaiden tykkäävän ostaa makeiset juuri kotimaisesta nettikaupasta, jolloin myös toimituskulut ovat kohtuullisemmat.

Salmiakkikauppa Saltyheartin kanssa samoilla apajilla netissä toimivat pienet kotimaiset herkkukaupat, kuten ilmajokelainen makeisvalmistaja Namitupa ja tamperelainen Suklaapuoti, sanoo Isotalus.

”Saltyheartin ihailemat ruotsalaiset kaupat Lakritsbutiken sekä Lakritsroten eivät edes toimita Suomeen.” 

Kaupan siirtymä kivijalasta verkkoon tapahtui koronavuoden 2020 digiloikan kannustamana, Isotalus kertoo. Hän huomasi asiakkaiden innostuneen postitusmahdollisuudesta, mikä ilahdutti asiakkaita myös pääkaupungin ulkopuoleltakin. Aiemmin Isotalus epäili nettikaupan kannattavuutta ja otaksui, että ihmiset etsivät verkosta bulkkitavaraa eli massatuotantoa.

”Itse halusin luoda tietynlaisen ilmeen kaupalle sekä ammattimaiset kuvat. Minulla on ollut apuna graafikko sekä koodari/nettikaupan rakentaja.”

Isotaluksen mukaan laadukkaisiin makeisiin keskittyvän salmiakkinettikaupan avaaminen on otettu hyvin vastaan ja myynti on ollut odotettua vilkkaampaa. 

”Tästä on hyvä jatkaa.”

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.